среда, 6 ноября 2013 г.

ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСІБ, ЗВІЛЬНЕНИХ З ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ, ТА ЧЛЕНІВ ЇХ СІМЕЙ

ЧІМИШЕНКО С.М.
Навчальний посібник



УДК 336.14:336.55.02(477)
ББК 65.245:68я73
Ч62
Автор: заступник начальника кафедри фінансів і права Військового інституту Київського Національного університету імені Тараса Шевченка к.е.н., доц. Чімишенко С.М.


       Навчальний посібник розроблений на допомогу при вивченні пенсійного забезпечення звільнених військовослужбовців та членів їх сімей. У посібнику приводяться теоретичні положення з правил визначення вислуги років, базової суми грошового забезпечення для призначення пенсій, а також обчислення розміру пенсій, нарахування надбавок і доплат до них зазначеним особам. Теоретичні положення розглядаються на прикладах, даються рішення цих прикладів та коментарі щодо порядку застосування тих чи інших положень. Застосування комплексного підходу до викладення матеріалу полегшує засвоєння правил пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та членів їх сімей.

      Посібник розроблено станом на 1 жовтня 2015 року. При змінах чинного законодавства щодо розмірів та порядку пенсійного забезпечення осіб,звільнених з військової служби, та членів їх сімей до посібника необхідно вносити відповідні зміни.



Пенсійне забезпечення осіб,звільнених з військової служби, як складова пенсійної системи України.




Підвищення та надбавки до пенсій    


Наочні матеріали        

Тестові завдання для самоконтролю       


  

© Чімишенко С.М., 2013
© Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2013

Комментариев нет:

Отправить комментарий